A little break from our regular coffee programming, let’s take a quick trip to what they call a Palenque de Mezcal! This is where they literally grow the Agave or Maguey over 6 to 7 years, harvest it, smoke it up, pulverize it into a juicy… juice, then ferment it, and distill that into what we know as the smoky mezcal. I join Enrique, and Don Raul through every step of the process as they explain how to put the soul and spirit into this traditional Mexican drink!
Un pequeño descanso de nuestra programación regular de café, ¡hagamos un viaje rápido a lo que llaman un Palenque de Mezcal! Aquí es donde literalmente cultivan el Agave o Maguey durante 6 a 7 años, lo cosechan, lo cocen, lo pulverizan en un jugo…jugoso, luego lo fermentan y lo destilan en lo que conocemos como el mezcal . ¡Me uno a Enrique y Don Raúl en cada paso del proceso mientras explican cómo poner el alma y el espíritu en esta bebida tradicional mexicana!
+ info www.marinymarinmezcal.com